Tips & Tricks Tuesday: Soha többé pantyshot!

Úgy tűnik, a gyanítottnál gyakrabban fordul elő a conos fotókon, hogy egy-egy cosplayes lánykának elővillan egy képen a bugyija, amikor egyébként “nem kéne”. Mármint itt ugye nem az olyan ruhákra gondolok, ahol valahol a cosplay része, hogy “látszik a bugyi”, mert nem is szoknya van rajta, hanem arra, amikor mondjuk egy iskoláslány öltözékben jelenik meg valaki, és például leül, vagy lefekszik valahová, emiatt egy adott irányból gyakorlatilag teljes a rálátás a fehérneműre.

A megoldás: Rövidnadrág!

Érdemes beszerezni egy olyan rövidnadrágot, amit ilyenkor fel tudsz venni a szoknyád alá, és pont annyit takar, amennyit kell! Ha bugyi íve van a fenekeden, attól még hihetik azt, hogy bugyi van rajtad, ám ha egy nagyon rövid, testhezálló anyagú rövidnadrágot viselsz, az már kevésbé keverhető össze a fehérneműddel.

Miért?

  • Mert akad olyan helyzet, amikor a fotóssal esetleg “pikánsabb” képeket akartok készíteni, amikor a combodból elég sokat mutat a szoknya, de a fehérnemű még épp takarásban van. Megeshet ugyanis, hogy bár a fotós igyekszik nagyon odafigyelni a megfelelő szögre, de ő sem feltétlen vesz észre mindent, és sikerül pont úgy mozdulnia arrébb, hogy már kint van a fehérneműd, pedig nem az a célja. Ez esetben a fotókat értelemszerűen nem tudja felhasználni, mert nem akarja kiteregetni a bugyidat ország-világ elé, ahogy te sem. 🙂
  • Mert lehet, hogy maga a kép nem pikáns, de kénytelen vagy egy olyan pózt felvenni, amiben a másik irányból premier plánban láthatják és fotózhatják is a bugyidat.
  • Mert a fotós egy csoportképnél még kevésbé tud arra figyelni, hogy senkinek ne villanjon ki semmije, aminek nem kell.
  • Mert lehet, hogy valaki direkt ki akarja használni bármelyik lehetőséget, hogy képet csináljon arról, ami a szoknyád alatt van, vagy akár a mobilt kellően alacsonyan tartva próbáljon meg képet lopni arról a területről, amit egyébként sosem akarnál megmutatni neki.
  • Mert bármikor fújhat a szél, vagy trollkodhat valaki azzal, hogy szoknyát emel – vannak olyan dolgok, amiket nehéz elkerülni, sajnos.

Milyen legyen a rövidnadrág?

Amane Misa Yume-chan

Misa Yume-chan cosplaynél sem féltem a rövid szoknyától, mert a vastag cicanadrágot egy fekete rövidnadrág tartotta a helyén. Fotó: Kisördög és a Bagoly Entertainment (Vékony Csaba)

Én javaslok egy olyat, ami mondjuk a feneked vonalánál nem feltétlen ér lejjebb – pláne, ha miniszoknyát hordasz – tehát épp takarja azt, amit takarnia kell. Emellett elég, ha a csípődre felér, nem feltétlenül kötelező a derekadig “feltolni”. Úgy akkor is felveheted, ha a szoknyád fölötte “csak” csípőszoknya, és egyébként ki is látszik a derekad. 🙂 Javaslok emellett rugalmas anyagot, hogy kényelmes legyen benne mozogni, és olyan szabást, amin nincs zseb, övtartó, vagy bármi más, ami esetleg “átüthet” a fölötte lévő rétegen. Erre a nadrágra amúgy is felesleges bármiféle díszítés, masni, kövecske, stb., mert nem az a lényege, hogy jól nézzen ki. Épp ezért a gumis derék a legkényelmesebb szerintem, mert úgy sem a cipzár, sem a megkötő madzag nem lesz útban. Emellett pedig az anyaga legyen vastagabb, mint egy sima cicanadrágé, így ha esetleg meg is feszül rajtad az adott pózban, nem fog teljesen átlátszani.

Színre érdemes a hagyományosaknál maradni: ha van egy fekete és egy fehér, azzal már rengeteg lehetőséget lefedtél, de ha nagyon gyakran hordasz egy cosplayt, választhatsz színben teljesen hozzápasszoló darabot. Ennek az az előnye, hogy ha mégis esetleg fellibbenne a szoknyád, akár képen, akár a valóságban, ha nem üt el a szín tőle, akkor nem is fog világgá rikítani!

Mi mindenre jó még?

Hát, azon kívül, hogy kevésbé ciki, ha kivillan, mint a saját fehérneműd, én magam például gyakran veszek egy ilyen rövidnadrágot harisnyára. Legyen az vastag vagy vékony, ha már rajtam van a rövidnadrág, az valahogy “megfogja”, és nem fogom úgy érezni pár óra elteltével, hogy a harisnyám ülepe a térdem irányába vágyakozik, és az első néhány centit már meg is tette. Ám ha mégis csúszna az anyag, teljes nyugalommal libbentem a magasba a szoknyám a con közepén is, és húzom meg kicsit a harisnyát és rövidnadrágot is magamon, hiszen semmi olyan nem látszik, amit ne akarnék megmutatni! 🙂

Miniszoknyához pedig nálam egyenesen kötelező darab!

Galaxina

You may also like...

One thought on “Tips & Tricks Tuesday: Soha többé pantyshot!

Comments are closed.