Víz alatti fotózás a Nemesys Games-szel

Merültetek már víz alá? És készült ott rólatok profi fotó? Rólunk már igen! Érdekel, milyen volt?

Suisen fotóinak ellenőrzése

Ahogy minden fotózáson, itt is megnézzük a képeket, és hogy mit javítsunk rajta. Ezúttal épp Suisen haját elemzi a csapat. Fotó: Bejja

Néha vannak érdekes előnyei annak, ha az ember hosszú hajú cosplayes. Általában inkább azt tapasztaljuk, hogy nehéz a loboncunkat bepréselni a kicsi kínai parókák alá, ám én pont a hosszú hajhoz való elképesztő ragazkodásomnak köszönhettem a tegnapi élményt több cosplayes társammal együtt. A Nemesys Games ugyanis egy víz alatti fotózásra hívott meg minket!

Miért?

Nos, ez jó kérdés. Azt elmondhatom, hogy egy telefonos apphoz fog kelleni a vízben lebegő hajunk, a többi egyelőre meglepetés. 😉 Ám abban is biztosak lehettek, hogy amint megjelenik a dolog, mindegyik cosplayes visítozva fogja mutogatni, hogy “az az én hajam!” Érdemes tehát figyelni minket, ha érdekel az eredmény, amit mi is tűkön ülve várunk!

Kinek a haja?

Szerettek volna változatos hajszíneket, így többen mentünk, többféle hajszínnel. Rajtam kívül Pulcilla Cosplay, Suisen Cosplay, Citrozoey Cosplay és Angéla kapta fel a bikinijét, hogy alámerüljön a medencében. Volt velünk egy hatodik lány is, de jelenleg homály fedi a kilétét. Persze, hamarosan kiderül majd, ki is volt ő, mivel ma este összeül a csapat pár finom falatra, megünnepelni, hogy ügyesek voltunk! 🙂

Modellcsapat a medencében

A modellcsapat: Galaxina, a jelenleg ismeretlen lány, Pukcilla, Suisen, Zoey és Angi. Fotó: Bejja

Hogyan?

Nos, valahogy úgy, hogy volt egy fotós, aki búvárfelszerelésben belement az 1.60-as medencébe, ahol nekünk lábujjhegyen ért le csak a lábunk. Mögöttünk egy sötétkék anyagot engedtek a medencébe, ami elég súlyos volt ahhoz, hogy lemerüljön szépen, a tetejét pedig nehezékekkel tartották a medence szélén. Ez előtt kellett pózolnunk, de nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

Pukcilla a víz alatt

Pukcilla épp alámerült a segítői gyűrű előtt. Fotó: Bejja

Az alap elképzelésünk ugye az, hogy nagylevegő, lemerülünk a víz alá, ott elkattan pár fénykép, feljövünk, aztán tök jó! A valóság ennél sokkal nehezebb. Egyrészt, le kell süllyednünk elég mélyre, hogy a hajunk benne legyen a vízben. Aki volt már valaha úszni, tudja, hogy a testünk alapvetően lebeg a víz felszínén, így önmagunktól sosem fogunk elég mélyre kerülni. A víz alatti fotózásokon épp ezért a modellek folyton nehezékeket kapnak, ami segít őket kellőképp lehúzni a víz alá, de még vissza tudnak jönni velük a felszínre. Eleinte nálunk az első gyakorlók még a kezükben tartották a nehezéket, míg másik kezükkel a hajukat igazgatták, majd összeraktak inkább egy övet, amire két nehezék is került. Ezt a derekunkra kötöttük, így a lesüllyedés már könnyebb volt. Ám a megpróbáltatásoknak itt még nincs vége!

Angi, a sellő fotózása

Kívülről valahogy így nézett ki a fotózás Sellő-Angival! 🙂 Fotó: Bejja

A hajunk a vízben mindenfelé hajlamos elcsászkálni, sok képnél volt probléma, hogy jobbra-balra szépen kiterül, de felfelé nem, vagy épp annyira rátapad a fejünk búbjára, hogy bár hátul szépen kiterül, de nem néz ki jól. Aztán mindemellett bár csukott szemmel kellett lennünk (akár egy vizihulla, nem mosolygunk, nem pózolunk, semmi), próbáljátok csak ki, hogy a lesüllyedéskor még arra is koncentráltok a hajigazgatás mellett, hogy egy ilyen arc is normálisan nézzen ki. Alapvető hibák szoktak lenni a hörcsögpofik (nagylevegő, lesüllyed, csak épp nem szabad a “pofazacskóban” hagynunk a levegőt), vagy például a túl mélyre süllyedés (amikor nem letérdeltem a medence aljára, hanem szinte gugoltam. Pedig arra is figyelni kell, hogy térdeléssel érjük el a megfelelő magasságot). Csukott szemmel pedig nem könnyű belőni sem azt, hogy jó helyen vagyunk-e egyáltalán, sem azt, hogy merre száll a hajunk, jó lesz-e egyáltalán. Úgyhogy minden fotó után azt számoltuk, merrefelé kellene javítani a képen. Igen, a víz alatti fotózás rengeteg lesüllyedéssel és fotóval jár, és van, hogy a több órás munka után egy-két használható kép születik. Még akkor is, ha ilyen egyszerűnek tűnő témát kell elkészíteni.

Galaxina fotózni készül a víz alatt

Készülök a fulladozásra! Fotó: Bejja

Az én tapasztalatom

Elsősorban az, hogy phú! Tudtam, hogy nem lesz könnyű, hiszen nagyon rég voltam egyáltalán medencében, nemhogy víz alatt, pedig gyerekkoromban azt hitték, nem is ember vagyok, hanem hal. Vagy inkább sellő. Imádtam úszni, pláne a víz alatt, mostanság viszont már nem emgy olyan jól. Végül is azért mentem el, mert tudtam, hogy ez nekem egy erőpróba lesz, amit ha végigcsinálok, kipipálhatom a bakancslistámon a dolgot, új és izgalmas tapasztalatokra tehetek szert, ráadásul aki látta már a hajamat élőben, az tudja, miért éreztem egy ilyen témát kihagyhatatlannak! Nem is okozott csalódást a drága, már szimplán úzkálás közben is polipként tekeredett folyton a karomra. A kész képeket még nem láttam, de remélem, jók lettek! Ráadásul nem várt tapasztalatként bebizonyosodott, hogy tényleg roppant hitelesen tudnám eljátszani Go Mi Nam szerepét a You’re Beautifulból, pont úgy szenvedtem a dologgal, mint ő! 😀

Mit mondanak a többiek?

Termézetesen a lányoktól is kértem néhány soros véleményt, ők pedig az alábbiakat mondták:

A csapat a medence mellett

Kívülről figyeljük a munkálatokat. Fotó: Bejja

  • Zoey: Én élveztem a tegnapi fotózást, csak nekem rohannom kellett a végén. A kezdeti nehézségek után egyre jobban belejöttem, miután rájöttem, hogy ki lehet fújni a levegőt, már is nem ment bele az orromba a viz, így tegnap is tanultam 😀
  • Angi: Mivel én kiskorom óta folyamatosan úszok, nekem nem volt nehéz a víz alatt maradni, viszont megoldani hogy a hajam úgy legyen, ahogy kell, az már nehezebb volt, de végül az is sikerült. A csapat mint mindig nagyon jó volt, beszélgettünk, szurkoltunk egymásnak. Összességében nagyon jó volt és imádtam az egészet. Köszönöm a lehetőséget hogy ott lehettem.
  • Pukcilla: Odafele abban a hitben voltam, hogy meg fogok fulladni, féltem is rendesen, aztán a végén annyira belejöttem és élveztem, hogy visszamentem repetázni 😀 kíváncsi leszek a végeredményre :))
  • Suisen: Jól esett a hidegvíz kicsit a melegben. Nem voltam még ilyen fotózáson, de biztos hogy maradandó élményt lett. Elképesztő képeket csináltak a víz alatt. Nagyon szeretem a vizes és víz alatti képeket. Remélem a képek visszaadják majd a munkákat ^^

    Suisen és Zoey trollkodik

    Suisen és Zoey a trollkodást sem hagyhatta ki! Fotó: Bejja

Összefoglalva

Mindenki ügyes volt, hisze ez nem könnyű feladat. Én kicsit sajnálom, hogy a gyomorbajos stílusom miatt szünetet kellett tartanom, utána pedig már nem volt időm ismét alámerülni, mert épp csak kezdtem belejönni a dologba, így némi hiányérzettel jöttem el. Viszont gyanús, hogy ez a tapasztalat rávesz arra, hogy elkezdjek ismét uszodába járni, és elkezdjem a kopoltyúk növesztését, mert már tegnap este elkezdtem tervezni, hogy készítek sellő cosplayt, amit hasonló módon szeretnék fotózni majd, mert kihagyhatatlan. És titkon remélem, hogy egyszer Mi Nam fehér ruhájában is alámerülhetek egy kamera előtt majd, bár ahhoz vagy nagyon jó parókára lesz szükségem, vagy hajvágásra! 🙂 Ám az biztos, hogy addig nem nyugszom, míg egy szép napon újra ki nem próbálhatom ezt a fajta fotózást, és nagyobb gyakorlattal, ügyesebben vethetem magam újra a medencébe, akár cosplay fotózáson! És úgy hiszem, bátran kijelenthetem: életre szóló élményt kaptunk a Nemesys Games-től! Köszönjük!

Galaxina

Galaxina szurkolótábora

Ezer köszönet a szurkolótábornak a kitartásért és türelemért! 🙂 Fotó: Bejja

You may also like...

Comments are closed.