A cosplaykészítés menete 3: Referencia!

Nos, kiválasztottuk a nekünk tetsző cosplayt. Mi is következik ezután? Hát, hogy megcsináljuk, ugye? Oké, viszont egy portréból nem fogjuk tudni, hogy mi hogy is néz ki pontosan, és néha roppant nehéz rájönni, hogy egy-két dolog miképpen van megcsinálva és milyen az alakja, ha csak ugyanazt az egy képet nézzük. Mire van épp ezért szükségünk? Minél több képre! Elölről, hátulró, jobbról, balról, emelt kézzel, leengedett kézzel, ülve, állva. Egy film, sorozat vagy anime esetében épp ezért érdemes beszerezni otthonra a filmet valamilyen formában, ahol meg tudod állítani a videót, és visszatekerni, vagy akár kockáról kockára megnézni a részleteit. A számítógépes játékok esetén, mint pl. a League of Legends és társai, vannak 3D-s modellek is, amiket már minden irányban körbe is tudsz tekerni, és megnézni a részleteket!

Debonair-ViPersze, itt lép érvényben a Google-fu is, avagy keresés és keresés és még több keresés, a képeket pedig szépen mentsd le magadnak egy külön mappába. A különböző weboldalakon van, amikor kifejezetten közeli képek is felbukkannak egy-egy apró részéről a ruhának. Ilyen lehet egy medál, bross vagy övcsat is, hisz még az animációs filmekben is roppant részletesen ki tudják dolgozni a részleteket. Ezekről ha találsz képet, mindenképp mentsd le, sokat fog segíteni majd, ha oda jutsz, hogy a részletekkel foglalkozz.

Rajzolj, akkor is, ha nem tudsz!

Érdemes. Leginkább azért, mert ha le kell rajzolnod a részleteket, alaposabban megnézed, mi hogy van, illetve, a rajzokra felírhatod a méreteket is, centiméterben. Ez segít abban, hogy az alakodra igazítsd majd az öltözéket, és abban is, hogy kiszámold, mennyi anyag fog kelleni a ruhához. Ezt mindenképp fontos tudni, mielőtt elmész vásárolni.

 Konkrét példa

Debonair triónknál leginkább a kiegészítők macerásak, és a kabátok, mellények. A többi szinte gyerekjáték, csak meg kellett néznünk, milyen típusú a ruha, és elmenni majd boltba, hogy vegyünk olyat. Az idő szűke és a kiegészítők bonyolultsága és időigényessége okán úgy döntöttünk, amit lehet venni, azt megveszünk. Nem megyünk versenyre, ezért nem szükséges, hogy az ingeket, nyakkendőket és nadrágokat is mi varrjuk, elég lesz a két frakkot és a mellényt elkészíteni. Ám a kiegészítők sok munkát és odafigyelést igényelnek, ezért rengeteg referenciát gyűjtöttünk a karakterekről, az artwork mellett a 3D modellekről is, amit egyébként egy Model Viewer program (weboldal) segítségével könnyen el is érhetünk. Jöhetnek a tervrajzok, amik alapján eldönthetjük, mennyi anyagra lesz szükségünk a cosplayhez!

Debonair JayceGalaxina

You may also like...

Comments are closed.