2015-ös évértékelés LDP-módra

Azt mondták, 2015 a változás éve, mi pedig ezt saját bőrünkön is tapasztalhattuk. Persze, emellett sok más dolog éve is volt, például a conoké, rendezvényeké, előrehaladásé, és persze, feladatfelhalmozódásé is. Na meg Murphyé! Én pedig úgy döntöttem, hogy mivel annyi, de annyi esemény és történés volt, hogy azt nehéz felsorolni, elfogadom a kihívást, és összeszedek mindent, ami velünk történt ebben az évben!

Csapatkép

A legnagyobb durranás: Vissza a Jövőbe csapat, DeLoreannal! Fotó: Német Attila, edit: Galaxina

  • Az évet rögtön az Alkimista Laboratórium új helyen való megnyitásával kezdhettük! Nem csak a Labor nyílt meg ismét, fél év várakozás után, hanem mi is beköltöztünk a hónap végén két napra, és rendeztünk egy nagy fotózást, ahol két nyereményest is vendégül láthattunk!

    Ty Lee

    Januári fotózáson Ty Lee. Fotó: Szaniszló István, edit: Galaxina

  • Pont a fotózás előtti napon indult el a TimePass Meetup a Ferencvárosi Művelődési Központban, amely egy havi egyszer, péntekenként tartott klubest, ingyenes látogatással, cosplayhez köthető előadásokkal.

    Miharu Dryad Sorakája

    Miharu a tavaszi PlayIT-en. Fotó: Német Attila

  • Februárban végre, eljött a Cosplay.hu Farsang, ami egy kisebb, családiasabb rendezvény volt. Bár nem volt tú meleg, mi nagyon örültünk, hogy ott lehettünk!
  • A március újabb fotózást tartogatott, ahol bár két nyereményfotózás-nyertes meghívottunk volt, sajnos, egyikük sem tudott eljönni, így Cassidy és Fanchon ugrott be helyettük, mi pedig jeges fotókkal is gazdagodhattunk, még ha csak stúdióban is, mert a fránya hó nem akart esni!
  • Ezen időszakban aktív látogatói lettünk az Alkimista Laboratóriumnak, ahol Tulok segítségével és támogatásával megismertük a PVC-ket, és elkészítettük cosplayes kiegészítőinket, amelyekből rengeteget tanultunk!
  • Áprilisra eljött a Tavaszi MondoCon ideje, ahol megtörtént az első hivatalosan, előre bejelentett reklámmal megszervezett League of Legends-csoportképünk és fotózásunk. Elképesztően sok LOL cosplayes volt jelen!
  • Folytattuk az áprilist a PlayIT-tel, ahová a WonderStag E-Sports csapatának meghívására mentünk el, készítettünk fotót a srácokról és magunkról is, és elkezdtük terveinket, amelyekneket talán végre meg is tudunk valósítani végre! 🙂

    Charlie Weasley

    Lord Halgor a tavaszi Cosplay Partyn, mint Charlie Weasley. Fotó: Vixen

  • Májusban Murphy kiszúrt velünk, ugyanis a fél éve tervezett és eső által elmosott, három nyereményfotós köré épített Városligeti fotózásunkat ismét csak elmosta az eső, kénytelenek voltunk tovább halasztani azt.
  • Ugyanebben a hónapban elérkezett a Cosplay.hu Party ideje, így újabb “miniconon” vehettünk részt.
  • Volt még ebben a hónapban egy Modern Disney Hercegnős fotózás, amin Catleennel , mint résztvevők voltunk jelen, másnap pedig Horának hoztunk össze gyorsan egy kis fotózást.
  • Szintén májusban alakult egy cosplay workshop az Alkimista Laboratóriumban, Majoros Tünde kérésére, amelynek fotózására minket kért fel, mi pedig segítettünk. Tündi mellett Tulok is tartott előadást, ez a workshop pedig megmutatta, hogy érdemes ilyen témákkal foglalkozni, és a Laborban azóta is szerveznek újabb workshop-eseményeket.
  • Júniusra elhalmozott minket a költözés és a conszervezés. Catleen kezdte a szezont, mi kicsit később követtük, de részemről a lakásfelújítás-gondok már ekkor elkezdődtek. Szerencsére még volt időnk egy nyereményfotózásra Normafán, ahová mi is angyali karaktereket vittünk fel, és Atis mellett Heniko és Vixen is fotózott.

    Vixen Sötét Angyala

    Vixen sötét angyala Normafán. Fotó: Heniko

  • Pool Party Sona

    Galaxina a nyári MondoCon zöldhátteres fotózásán. Fotó: Német Attila, edit: Bán Lilla (élőben a rendezvényen)

    Júliusban elérkezett a Nyári MondoCon, ahová immáron zöldhátteres fotózást vittünk ki. A technikai hátterünk még hagyott maga után kívánnivalót, de egy egyébként ingyen fotózó csapattól nem túl meglepő, ha nem rendelkezik alsóhangon másfél milliós profi technológiával, amikor azt nem is használja. A technikai hátrányok ellenére ügyesen megoldottuk a dolgot, és sokaknak tetszett a lehetőség!

  • A con utáni vasárnapra terveztük az elmaradt fotózás ismétlését, de a héten érkezett facsavaró vihar miatt nem volt sok esélyünk fotózni a romos Városligetben.
  • A következő héten (még mindig júliusban) rendeztünk egy több napos fotózást Lillánál, amelynek képeit még sajnos, nem volt lehetőségünk publikálni, de úgy hisszük, megéri a szenvedés, jó képek lettek!
  • Elérkezett a nyári League of Legends cosplayversenyének ideje, így gyorsan összehoztunk néhány Pool Party cosplayest, és készítettünk egy fotót, amit beküldtünk. Nagy örömünkre, képünk bekerült a húsz legjobb közé, és közzétették az oldalon!
  • Heniko nyereményfotója

    Heniko nyertes cosplaye. Fotó: Bán Lilla

    A fotózás délutánján zajlott le a BarCraftban a Bilgewateri Partraszállás, ahová másik LOL-cosplaybe vedlettem át, Atis pedig készített néhány fotót.

  • Miközben a költözés egyre inkább közeledett, Atissal kimentünk végre Dittáékhoz, ahol a Csillagkapu nyereményfotóit adhattuk át, mellette egy Princess Loki fotózást is beiktattunk.
  • Másnap a Városligetben végre a három nyereményfotósunkból egy (Heniko) képeit is sikerült elkészítenünk, az eső pont az utolsó fotók elkattintásakor kezdett esni. Végre kicseleztük Murphyt! 🙂
  • Augusztus első napjaira elérkezett a költözési szezon, nem csak számomra, hanem Miharu számára is. Ez részemről internettelenséget jelentett, mígnem a következő héten elutaztam nyaralni.
  • Nyaralásból hazafelé szinte egyből mentem Adamas Táborba, amelyet idén is megrendezett az Alkimista Laboratórium Atkáron.

    Doki és DeLorean

    Loki, mint Doki, az őszi MondoCon-on. Fotó: Német Attila, edit: Galaxina, smink: MadMiyo

  • Spikey autót lop

    Catleen ellopta az autót. Fotó: Német Attila

    Augusztus végére végre volt némi lehetőségünk szusszanni egyet, ám neki kellett látnunk sürgősen az Őszi MondoCon szervezésének, hisz sok munkát igényelt a dolog! Épp ezért ez a “nagy durranás” szinte egészen októberig teljesen le is foglalt minket.

  • Októberben eljött az Őszi MondoCon, ahová egy valódi DeLorean típusú autót vittünk ki, ami mellett is lehetett fotózkodni, de bele is ülhettünk néhány fotóra. Mellette egy légdeszkás fotósfal is bevetésre került.
  • Október végén Miharuval részt vettünk a LOL WB mozis vetítésén, ahol ő műsorvezetőként tevékenykedett, én pedig a háttérben segítettem.
  • Két héttel később jött az őszi HungaroCon, amelyen szintén jelen volt egy DeLorean, minket pedig a cápás-légdeszkás fotósfallal hívtak el, amely ott is nagy sikert aratott.
  • Meghívtak minket az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című adásába vendégnek, ám mint kiderült, történt némi félreértés, és nem kerültünk adásba, ami nem is volt probléma, tekintve, hogy amúgy sem igazán illett vona a cosplay a témába. A kapcsolatot viszont felvettük a televízióval.

    Gina

    Gina a Cosplay Party-n, ősszel. Fotó: Hazardous Pictures

  • Ezt követően döntöttünk úgy, hogy nekiesünk a tagbővítés lebeszélésének. Megtárgyaltuk mindenkivel, milyen feladattal lép be a csapatba, vagy épp bennlévő tagoknál milyen feladatot kapjon meg véglegesre, esetleg akar-e maradni. Az átrendeződés igen jót tett a további munkálatoknak.
  • Nem sokkal később a Petőfi TV megkeresett minket egy kéréssel, ugyanis sürgősen kellett volna nekik egy kis videó a műsorba, és remélték, hogy tudunk segíteni. Összedugtuk a fejünket, és pár napon belül sikerült egy röpke forgatást összehozni, amelyben én, Miharu és Roxy mutattuk be kicsit a cosplayesek világát. Nagy örömünkre (és előzetes kérésemet ezáltal gyönyörűen teljesítve) a videó pozitív hangvételű lett, a cosplayt kreatív hobbiként bemutatva, ellentétben a korábbi, igen gyakori “infantilis” és “perverz” hozzáállással. Ezzel útnak is indult valami új!
  • A novemberi TimePassen előadást tartottunk csapatunkról, tevékenységünkről, tagjainkról.

    Roxy Gquin Sonája

    Roxy Gquin Sonája az őszi Hungarocon-on. Fotó: Kecskés Ádám

  • Buttercup és Hora

    Buttercup és Hora a Cosplay Party-n, ősszel. Fotó: Német Attila, edit: Roxy

    Másnap a Cosplay.hu Party és Fantasy Expo jött soron a Kispesti Vigadóban, ahová egy fehér hátteret vittünk ki, fotós felszereléssel, és előadást tartottunk a csapatunkról – amiről Catleen, rá nem jellemző módon ki is dőlt. Nagy küzdelmek árán végül sikerült megoldani azt is, hogy a Petőfi TV kijöhessen forgatni. Bár ez a videó sokak tetszését elnyerte a stábban, és elvileg már leadták volna a tévében, az utolsó pillanatban megváltoztatták a tervet, és levették műsorról a bejátszást, ám a rendezvényen a stáb megláthatta, milyen is egy kisebb con, és nagyon tetszett nekik a hangulat.

  • Következő nagyobb eseményünk a PlayIT volt, ahol Miharu ismét a Gamer Events műsorvezetőjeként léphetett színpadra, vasárnap pedig a nagy LOL színpadra jutottunk fel mindannyian, mint cosplayesek.
  • Következő szombaton végre újabb nyereményfotózásra került sor, amely egyben egy Dr. Who témájú minifotózássá vált, állandó tagjaink cosplayeinek köszönhetően.
  • Az Animekarácsony előtti szombaton egy iskolában tartottam előadást Majoros Tünde felkérésére, ahol arról beszéltem, milyen is egy con szervezése, és azon belül az LDP mit is csinál?
  • Macskart - Miyaou, River Spirit Namiként

    Miyaou az őszi PlayIT-en, mint River Spirit Nami. Fotó: Német Attila, edit: Galaxina

    Másnap, az Animekarácsonyra immáron egy babadobozos fotózással mentünk ki, amelynek kivitelezését az Alkimista Laboratórium vállalta fel, és nagy sikert aratott!

  • Az eltelt időben pedig nekikezdtünk a megbeszéléseknek, amelynek köszönhetően lehetőségünk lesz egy pincehelyiségben fotóstúdiót felállítani! A pontosabb megbeszélések a sok elfoglaltság, újabb költözések, betegség és az ünnepek elérkezése miatt még kicsit csúsznak, de remélhetőleg hamarosan nekieshetünk a stúdió kialakításának és a helyiség felújításának!

Persze, sok egyéb ötlet és lehetőség indult útnak, terveink közt sok dolog szerepel, úgyhogy kicsit előrevetíteném, mi mindent szeretnénk 2016-ban megvalósítani:

  • Szeretnénk felújítani a honlapot. Nem design tekintetében, inkább elrendezésileg. Ez sok leírás befejezését jelenti, illetve, a még hiányzó fotók feltöltését, rendezését, kijavítását.
  • Szeretnénk a honlapon belül aktívabbá tenni az Álomképek menüpontot is.
    Millaa Kindredje

    Millaa Kindredként az őszi PayIT-en. Fotó: Német Attila, edit: Galaxina

    Dr. Who trió

    Catleen, Hora és Lora a decemberi Dr. Who fotózáson. Fotó: Lord Halgor

  • Tervezzük befejezni a fotóstúdiót, ahol végre komolyabb munkákra is lesz lehetőségünk, illetve, eső esetén át tudjuk tenni a fotózást a stúdióba, nem kell elhalasztanunk azt.
  • Szeretnénk minden elmaradt nyereményfotózást bepótolni végre, amelyben nagy segítség lesz a kész stúdió!
  • Tervezzük a stúdióban továbbá a workshopok megnyitását, amely mind fotósoknak, mind cosplayeseknek nagy segítség lehet.
  • A conokon immáron különböző fotózásra alkalmas ministúdiókkal szeretnénk kimenni, mint ahogy a Légdeszkás és a Babadobozos “háttér” is volt, a témák conokhoz igazodnának.
  • Szeretnénk tematikus fotózásokat szervezni – már elég sok téma hever Catleen tarsolyában. Minél többet!
  • Terveink közt szerepel videók, rövidfilmek, kis “videoklippek” forgatása is.
  • Emellett pedig szeretnénk minőségi fellépésekkel emelni a conok hangulatát, legyen szó viccesebb, vagy profi előadásokról.
  • Minél több cosplayt szeretnénk megvalósítani, főleg csoportos terveket.

És ami a legfontosabb: Szeretnénk segíteni másoknak is abban, hogy elérjék kisebb-nagyobb álmaikat a cosplayen keresztül! 🙂

Galaxina

Nami Haru, mint Officer Caitlyn

Nami Haru az őszi PlayIT-en, mint Officer Caitlyn. Fotó: Német Attila

You may also like...

Comments are closed.