Tips & Tricks Tuesday: Hogyan érezd jól magad a conon?

A mostani con nem az első, ami után azt látom a közösségi oldalon a népszerű conos csoportban, hogy sokan nem érezték jól magukat a rendezvényen. Mivel ez nem hagyott nyugodni, végigolvastam a hozzászólásokat, hogy megismerjem az egyes embere  k problémáit és elgondolkodjak rajta, hátha lehet rajtuk segíteni. Arra a következtetésre jutottam, hogy a dolgok nagy része nem a szervezőséget terheli, hanem főleg az emberi kontaktusokkal kapcsolatos. Íme egy kis szösszenet, ami segíthet, hogy legközelebb Te is jól érezd magad.

12472710_596801377145239_2403448155830362470_n

A negatív emberek helyett töltsd az idődet azokkal, akik fontosak neked. Fotó: Lord Halgor

Sok a nem túl kedves ember

Mivel a cosplay és a különböző geek szubkultúrák egyre népszerűbbek, nagyobb tömeget vonzanak az ilyen rendezvények, így nagyobb valószínűséggel kerülnek közéjük olyanok, akik nem az emberbaráti szeretetükről híresek. Ne foglalkozz velük! Ha ilyen rossz emberek, akkor semmiképp nem érdemlik meg a figyelmedet. A barátaid véleménye, társasága sokkal értékesebb.

Drága az étel és az árusok termékei

Voltatok már fesztiválon? Rendezvényeken mindig sokba kerül a kaja, ezzel nincs mit tenni. Ha nem szeretnél sokat költeni rá, hozz magaddal szendvicset, vagy odafelé ugorj be egy kisboltba, hogy ne a conon kelljen elverned a pénzed. Az árusok pedig valószínűleg azért adják drágán a termékeiket, mert nekik csak így hoz profitot. Szerintem így is ki lehet fogni egy-két cuccot egész jó áron, csak körül kell nézni.

Az árusok között se mindenki kedves

Ezt sajnos nem tudod elkerülni. Ők dolgozni jönnek ide, közöttük is lehet olyan, aki nincs a legjobb passzban. Ne érdekeljen! Ha nem kedves, csak addig kell vele beszélned, amíg elmondod, mit kérsz, és már ott is hagyhatod.

12936631_596795853812458_2923296628486054265_n

A gamereknek külön épület van fenntartva, így ha téged az nem érdekel, nem fognak zavarni. Fotó: Lord Halgor

Egyre több a gamer program

Ez főleg az animerajongóknál merült fel problémaként, pedig a K épületben szinte csak animés programokat találhatsz. Ha nem érdekelnek a gamer programok, akkor azokat ne nézd meg, így több időt tudsz szánni azokra, amik jobban tetszenek. A gamer dolgok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így azoknak is teret kell adni. Ha úgy gondolod, kevés az animés program, és szívesen tolmácsolnád ezt a vezetőség felé, akkor mondj alternatívákat is, amik lehetnének. Jó ötletekre mindig szükség van.

Összességében arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a jó hangulat nem csak a környezeteden múlik, de bizony rajtad is. A te hozzáállásod legalább annyira fontos, mint a téged körülvevő tényezők. Ha pedig úgy állsz hozzá, hogy “Én bizony most megyek, és egy hatalmasat szórakozok a barátaimmal!”, akkor garantáltan jó buli lesz. Ne hagyd, hogy elrontsák a kedved!

You may also like...

Comments are closed.