A Vidék Varázsa – PlayIT Debrecen

Sokan nem értik, miért is szükséges “vidéken” is PlayIT-et, vagy más conokat rendezni, elvégre országunk fővárosa szerencsére elég központi helyen van. Ám elég egyszer ellátogatni egy ilyen fővárostól távolabb eső rendezvényre, és könnyen rájöhetünk, mi is a jó ebben! Mert nagyon jó!

Ahri és Vi

Én és Catleen a rendezvényen. Fotó: PlayIT

Az első és legfontosabb az, hogy akármilyen kicsi is a mi hazánk, az utazás a főváros és a megyeszékhelyek között így is sok időt és költséget igényel. Nem engedheti meg magának mindenki, hogy egy rendezvényre feljöjjön, alkalomadtán nem is egyedül, hisz a kiskorú látogatóknak egy ekkora útra kísérőre is szüksége van. Emellett a megyeszékhely közeli kisvárosokból még macerásabb az út, hiszen átszállással is számolni kell. Ám a megyeszékhely közel van, és sokkal könnyebb a környéken élőknek eljutnia az adott városba, mint feljönni Budapestre. S ha a hegy nem megy Mohammedhez… akkor bizony, Mohammednek kell megmozdulnia!
Igaz, hogy ezek a rendezvények alapjáraton kisebb területen kapnak helyet, és sokkal kevesebb a program, vagy a kipróbálható játék, ám a Debrecenben tapasztalt tömeg is azt mutatja, hogy a rendezvénynek van létjogosultsága, sőt! Mikor odaértünk, azt hittük, a rendezvény mérete miatt több lehetőségünk lesz esetleg nekünk is kipróbálni valamelyik játékot, ám hamar rájöttünk, mekkorát tévedtünk.

Ahri álmodik

Láthatóan fárasztó volt a nap, de azért jó móka 🙂 Fotó: Catleen

Cosplayes szemmel

Egy cosplayes számára a PlayIT mindig kettős élmény. Egyrészt, mivel nem vagyunk sokan, a vendégek jobban rácsodálkoznak öltözékeinkre, nem kell attól tartanunk, hogy a bőség zavarában esetleg eltűnnénk. Ám a rendezvény látogatóit jobban érdeklik a játékok, a tömeg miatt pedig számolnunk kell azzal, hogy nem figyelnek ránk és öltözékeinkre eléggé, fellöknek, nekünk mennek, tolakodás közben nem tartják fontosnak, hogy vigyázzanak a kellékeinkre, esetleg nem is tudnak róla, hogy kellene vigyázni. A vidéki rendezvényeken viszont minden alkalommal azt tapasztaltam, hogy sokkal pozitívabb a fogadtatásunk. Egyrészt, mert még kevesebb a cosplayes, másrészt, valahogy ezek a rendezvények nem annyira rohanósak.
Debrecenben nem volt túl nagy a csarnok, mégis beletelt egy órába, hogy egy kört megtegyünk benne Catleennel. Néha már-már sorban álltak a vendégek, hogy készíthessenek velünk egy közös képet, majd amikor végre mindenki sorra került, tettünk egy lépést, és újabb emberek kértek tőlünk képet. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, hogy csinosak vagyunk, jól néz ki az öltözékünk, nagyon örülnek, hogy kaphattak képet, és persze, mi vagyunk a kedvenc karakterük a játékban, ezek a visszajelzések pedig akkora energiabombák, hogy leírni nem tudom! 🙂
Persze, Budapesten is megkaptuk eddig is a képkéréseket, pozitív visszajelzést, ám Debrecen roppant mód meglepett minket, nem vártuk ezt a pozitív fogadtatást!

Catleen a "párnán"

Amikor Catleen párnának használta az Ahri-farkakat! 🙂 Fotó: Galaxina (vagyis én! 🙂 )

A hátrányok

Persze, volt egy ki hátránya is a bulinak. Leginkább az, hogy az utazás miatt hajnalok hajnalán kellett volna kelnünk, olyannyira, hogy a magunkfajta baglyok le sem fekszenek még olyankor. Ráadásul az előkészületek miatt végül mi is csak a buszon aludtunk egy kicsit, szerencsére mindenki más így gondolta, és békés egyetértésben szunyókáltunk egy-két órát az odaúton. A nyakam azóta sem heverte ki teljesen, hiszen hazafelé is hasonló módon telt az út. Így a vasárnapunk a pihenésről szólt, és a rendezvényt is nehezebben bírtuk fizikailag, volt, hogy azt hittük, el fogunk aludni az öltözőben pihenve – bár ebből születtek meg a legjópofább képeink, hiszen Ahri farkai tömőanyaggal vannak tele, a legpuhább párnák, nagyon kényelmesek, hát nem csak én feküdtem rájuk kicsit!

Összességében

Bár az utazás miatt megterhelőbb a rendezvény, a hangulat és a fogadtatás miatt nagyon megérte lemennem, igazán örültem a lehetőségnek! Persze, egy kicsit jobban örülnék, ha ilyenkor lenne egy szállásom helyben, hogy pénteken mehessek, vasárnap jöhessek, még ha ezzel hosszabbá is válik a hétvégém, talán kipihentebb lennék. Talán idővel ezt a problémát is sikerül megoldani, és több időm és energiám lesz ezáltal a vendégekre és a szórakoztatásukra! 🙂

Galaxina

You may also like...

Comments are closed.