Galaxina

Galaxina profilkképe

Fotó: Kígyó, edit: Galaxina

Feladatkör

A Living Dream Project feje, főszervezője és alapítója, emellett a csapat egyik cosplayes modellje és stylistja.

A kezdetek

Már régóta nagy rajongója a Goth stílusnak, azon belül is inkább az arisztokrata irányzatnak. Később megtetszettek neki a porcelánbabák öltözékei is, s ebbe az irányba próbált meg elmenni öltözködésével is, amiről aztán megtudta, hogy roppant mód hasonlít a Lolita irányzathoz. Egyéni stílusa és öltözködése egyre több mosolyt csalt mind a környezetében előforduló emberek arcára, mind az utcán szemben jövő idegenekére.
A fotózás ennek köszönhetően merült fel benne 2013 elején, aminek eredménye néhány tavaszi fotózás és egy Nyári MondoCon látogatás lett, majd 2013 őszén, a Halloween fotózás kapcsán akkori fotóstársával megalapították a Living Dream Projectet, amely azóta is csak növekszik.

Galaxina álló fotója

Fotó: Kígyó, edit: Galaxina

Cosplayes karrier

Első cosplaye már az LDP megalapítása után készült el, 2014 tavaszára. Ez volt a Tünde Hölgy, amit azóta is sokan szeretnek. Bár előtte is gyakran öltözött jelmezekbe, de azokat többnyire saját ruhatárából (gothic, lolita) állította össze, néhány kiegészítő elkészítésével, felhasználásával. Azóta is igyekszik minden MondoConra újabb jelmezt készíteni, de továbbra is híve a manapság csak “szekrénycosplay” néven közismertté vált irányzatnak.
Jelenleg a MondoCon kisszínpadának (D csarnok) az egyik konferálója, emellett pedig rengeteget foglalkozik mások önbizalmának építésével, tanácsadással és pályakezdő cosplayesek segítésével, újabban pedig egy “drámaszakkör”-t szeretne végre aktívabban vezetni, ahol a cosplayesek egymás közt egy kicsit gyakorolhatnak, oldottabbá válhatnak és megtanulhatják, miképp játsszák el a karakterüket.

Tervek

Mindenképp szeretné folytatni a cosplayezést és a fotózások szervezését, ám emellett szeretne nyitni a videózás irányába is, komolyabb szinten akár. Álma, hogy összefogjon egy olyan profi csapatot, akikkel rendkívül jó minőségű, látványos dolgokat készíthet el, legyen szó cosplayekről, videókról, ugyanakkor segíthet az újabb generációknak is tanácsokkal, ötletekkel. Emellett roppant fontos célja, hogy tevékenységeivel mosolyt csalhasson mások arcára. Szívügyének tartja az úgynevezett “bullying” csökkentését és szeretné segíteni azokat, akiket cosplayben, cosplayes rendezvényeken, vagy akár a neten kicsúfoltak, vagy zaklattak.

Galaxina ül

Fotó: Kígyó, edit: Galaxina

Motiváció

Galaxina is jól ismeri a problémás gyermekkor hátrányait, ám ezen tapasztalatait sikerült egész ügyesen előnyére fordítania. A cosplayt egy rendkívül jó lehetőségnek látja arra, hogy a nehéz gyermekkort megkönnyítse, és segítse a problémák, sérülések feldolgozását bármely korosztály számára.

Erősségek

  • Kreativitását sokan dicsérik, jó ötleteit, megoldásait nem csak a cosplay készítésében, hanem a szervezésben is kamatoztatni tudja.
  • Jó vezetőnek tartják, aki nagyon jó hatással van másokra.
  • Cosplaykészítés terén leginkább a varrást tekintik erősségének, ám jól veszi az első akadályokat páncélkészítésben és ledek használatában is. Ő maga leginkább a stílustervezésben érzi otthon magát, s leginkább ezen ismereteivel összerakott stylingcosplayeire büszke.
  • Ezerarcú, gyakran találkozik azzal, hogy mások nem ismerik fel a különböző cosplayeiben.
  • Szeret színészkedni, amely előnyösen segíti abban, hogy cosplaybe öltözve jól tudja hozni a karaktert.

Munkásság

A róla készült cosplayes fotókat ezekben a galériákban találhatjátok meg:

Comments are closed.