Rólunk

Sokan ismerik már a Living Dream Project nevet, avagy röviden az LDP-t, ám nem mindenkinek egyértelmű, miről is szól ez az egész pontosan. Sokan a fotózással kötnek össze minket, de ennél mi jóval többnek tekintjük magunkat!

Mi a célunk?

Ahogy a név is mondja, szeretnénk valóra váltani az álmokat! Nem számít, hogy az egyén vágyai, vagy egy közös álom létrejötte mindegyik ugyanannyira fontos. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy mindennek ára van, ezért a kemény munkát sem vetjük meg azért, hogy teljesíthessük a célunkat, épp ezért akik fáradhatatlanul segítenek, azokat igen nagyra becsüljük.

LDP-s Vissza a Jövőbe csapatkép a DeLoreannal

Legnagyobb projectünk, a Vissza a Jövőbe fotózás, háttérben egy igazi DeLoreannal! Fotó: Német Attila (Atismedia). Tagok: Galaxina, Catleen, Lord Halgor, Guzsvinecz Tibor, Gerzseni Róbert, Hora, Buttercup

Mit is csinálunk pontosan?

 • A fő tevékenységünk valóban a cosplay fotózás. Szeretnénk minél több lehetőséget biztosítani másoknak azzal, hogy profi fotókat készítünk a cosplayeikről, ugyanakkor buzdítani is mindenkit arra, hogy törekedjenek a minőségre, a kreatív fotókra és az újításokra.
 • Egy ideje már a Conokon is igyekszünk biztosítani a megfelelő hátteret, hogy készülhessen olyan kép is, ahol nem csak a tömeg tűnik fel a cosplayes mögött, és nem kell túl messzire menni érte. Sőt, a vakuk megfelelő megvilágtást is biztosítanak, így nem kell attól tartani, hogy a kép túl sötét lesz. Sőt, immáron zöld háttér előtt is készülhetnek rólatok képek, teljes háttércsereével a rendezvényen! 🙂
 • Weboldalunk segítségével tájékoztatással, tutorialokkal és sok hasznos információval is igyekszünk segíteni a cosplayeseket.
 • A különböző rendezvényeken való megjelenéssel élménybeszámolókkal is ellátjuk olvasóinkat!
 • Igyekszünk bemutatni a hobbinkhoz kötődő embereket és csoportokat is, interjúkon és Feature Fridayen keresztül. Célunk, hogy a közösségünk tagjai minél inkább megismerhessék egymást!
 • Mivel manapság nehezebb egy csapatot összeszedni adott témában, mint egy egyéni fotózást összehozni, ezért inkább a tematikus fotózásokra koncentrálunk, amihez segítők és komolyabb szervezés is szükséges, ám igény esetén az egyéni képek sem maradhatnak el!
 • Conos szervezési feladatokat is szoktunk vállalni. Nem szükséges egy teljes rendezvényt nekünk megszervezni, sokat tudunk segíteni abban is, hogy egy adott részleget elvállalunk, ahol jó munkát végzünk, akkor is, ha nem hivatalosan az LDP-t kérik fel, csak a csapat néhány tagját.

Mit tervezünk még?

Mindenféle téren szeretnénk tovább építeni a közösséget, dolgozni azon, hogy minél igényesebb munkák kerülhessenek ki, és a magyar cosplayesek külföldön is ismertekké váljanak. A teljesség igénye nélkül néhány megvalósítás alatt álló ötletünk:

 • Táncos, esetleg énekes fellépéseket tervezünk cosplayben. Az aktív gyakorlással szeretnénk rávilágítani a próbák fontosságára, és arra, hogy érdemes sok energiát fektetni az előadásba.
 • Videók felé is tervezünk nyitni, az internetnek köszönhetően ugyanis egy jó kis cosplayes videó (ami nem a conon készült, hanem külön forgatási napon) könnyedén elterjedhet külföldön is, emellett pedig egy jó történettel és ötlettel jó szórakozási lehetőséget biztosíthatunk másoknak! 🙂
 • Hostess munkákra és különböző rendezvényeken való megjelenésre is törekszünk. Jó dolog “ingyen conozni”, de lássuk be, elég komoly munkák állnak mögötte. Még jobb, ha ezt a munkát meg is becsülik, és nem ingyen várják.
 • Gyakoribb megjelenés a sajtóban. Legyen szó a Mondo Magazinról, vagy a Petőfi TV-ről, esetleg más, akár a nagyközönség számára is nyitott és elérhető sajtóról, célunk, hogy a cosplay egyre több helyen jelenjen meg pozitív formában, mint egy kreatív és szórakoztató hobbi.
 • A cosplay népszerűsítése pedig mindannyiunk szívügye. A hobbink elfogadásában rengeteget segít, ha egyre több ember ismerheti meg a cosplay szépségeit, előnyeit, lehetőségeit, és pozitív véleménnyel van az egészről.
 • Más csapatok támogatása. Attól még, hogy nekünk nem kifejezett célunk adott irányban tevékenykedni, mindig szívesen támogatjuk azokat, akik aktívabban foglalkoznak cosplay-jel kapcsolatos szórakoztató vagy hasznos tevékenységekkel.

Kik csatlakozhatnak hozzánk?

Szinte bárki. Persze, nekünk is vannak követelményeink, ám ezek elsősorban viselkedéshez köthetőek. Nálunk nem az számít, ki a legprofibb, szívesen tanítunk másokat arra, amit szeretnének megtanulni, hisz tudjuk jól, hogy mindenki volt kezdő, és valahol valahogy meg kell tanulnia mindenkinek azt, amiben szeretne profivá válni. És mint tudjuk, jó pap is holtig tanul, így a legjobbak sem lehetnek annyira profik, hogy ne kelljen tanulniuk! Csapatunk alapja elsősorban az őszinteség, egymás segítése és támogatása, és a cosplay közösség építése. Fontos, hogy a tagok tegyenek a közös érdekért, ahogy az is, hogy egyéni vágyaikat, álmaikat is elérhessék. A legjobb motiváció a jó hangulat, ezért egy pozitív, támogató közösséget szeretnénk kiépíteni, aki ezt képes betartani, azt tárt karokkal fogadjuk!

Hogyan lehet csatlakozni?

Általában kétféle módon, ahogy mindig. Vagy jelentkezel, és akkor egyénre szabott úton folytatjuk az elbírálást (ami azt jelenti, hogy ha nem igazán ismerünk, akkor ismerkedéssel indítunk, ahol igyekszünk megtudni, miben vagy jó, miben lehetsz leginkább a csapat segítségére és mit szeretnél csinálni), vagy ha szeretnénk, hogy a csapat tagja legyél, mi magunk kérdezzük meg, lenne-e kedved csatlakozni. Ez utóbbival viszont igen óvatosan bánunk, épp ezért érdemesebb kérelmezni a csatlakozást, ha szeretnél belépni, hisz lehet, hogy mi is gondolkodtunk már azon, hogy megkérdezzünk a belépésről, csak még nem mertünk szólni erről 😉
Amennyiben nem igazán ismerjük a képességeidet, mindenképpen jól jön, ha tudsz mutatni némi referenciát abban az irányban, amiben csatlakozni szeretnél hozzánk.
Felvételi szándékodat jelezd felénk a facebook oldalunkon üzenetben, vagy valamelyik csapattagnak. A felvételért Váczi Mara (Vixen Világa) és Filip Dávid (Maci, Grizzly Davidson) felel, ők tartják számon a csapatban a jelentkezőket és intézik a felvételit. Számíts rá, hogy valahol, valamilyen úton-módon szeretnének majd személyesen is találkozni veled (már ha nem vagy régi jó barátja a csapatnak), hiszen ha együtt dolgozunk, a legfontosabb kezdő lépés a személyes találkozás! 🙂

Miben segíthetsz, ha belépsz?

Nos, bármiben, ami a profilunkba vág. Persze, vannak olyan feladatkörök, amikre kifejezetten keresünk embereket, ám ha valaki aktívan dolgozik más témában is, az nekünk csak jó lehet. Például:

 • Grafikus: nagy szükségünk van mindenkire, aki tud jól fotót retusálni. Sokszor csak alapretus és színbeállítások kellenek nagy mennyiségben, főleg rendezvények után, hogy levegyük kissé a terhet a fotósok válláról, ám ugyanígy szeretnénk minél több “álomképet” látni, vagyis olyan képeket, amelyek komolyabb grafikai munkákat kaptak: háttércserét, effekteket, némi átalakítást.
 • Szervező/segítő: jöhetnek bátran olyan emberek is, akikre rábízhatnánk egy kisebb fotózás leszervezését, amennyiben egyéni képekre érkezne igény, és segítőként, alszervezőként részt tudna venni nagyobb fotózások megszervezésében, vagy a conos pultnál, esetleg aktívabban “rugdossa” a projectek alakulását, vagyis foglalkozik azzal, hogy ki hogy áll pontosan, és mivel van esetleg elmaradása, és szól az illetőnek ezzel kapcsolatban.
 • Író: bármilyen témában írhatsz a weboldalunkra is, amelyre van igény és szükség. Ehhez csak egy jó íráskészség kell, és kellően lelkes munka! 🙂
 • Rovatszerkesztő: merészebbek akár egy egész rovatot is kaphatnak a Magazin menüpontból, ezzel pedig komoly bizalmat is.
 • Fotós: mindig jól jön a fotós a csapatban, olyanokból, akik jó képeket tudnak készíteni, sosem elég! 🙂
 • Videós: elvégre imádjuk a jó cosplayes videókat, és kell egy jó cameraman és/vagy vágó arra, hogy a felvételekből menő műsor születhessen!
 • Marketinges: Vagyis inkább olyan, aki járatos a közösségi médiákban, vagy legalábbis valamelyikben, és esetleg el tudja vállalni a csapat valamelyik oldalának kezelését, képek feltöltését, a kép elkészülésében közreműködőket pedig mindig pontosan meg tudja jelölni, esetleg megtölti az adott oldalt a csapathoz illő tartalommal. Oldalak, ahol garázdálkodhatsz: Ez a weboldal, Facebook, Twitter, Instagram, WorldCosplay, DeviantArt, és ami még eszedbe jut! Az is jó, ha cosplayes megosztós oldalakhoz, vagy akár a fandom hivatalos oldalához be tudod küldeni a legjobb képeinket, és számon tartani, hogy mikor hol fogják kiposztolni a fotókat, hogy vissza tudjuk osztani őket!
 • Hivatalos lehetőségekhez vagy joghoz értő személy: legyen szó könyvelésről, vagy arról, melyik “cégformát” lenne érdemes választanunk a csapatnak a jövőben, és azok milyen jogi lehetőségekkel járnak, mindenképp jó, ha valaki ehhez ért, és segíteni is tud benne.
 • Befektető, támogató: elvégre kinek nem jön jól egy kis segítség? 🙂

Mit kaphatsz ezért cserébe?

Az olyan kliséken kívül, minthogy “fiatalos, lendületes csapat”, sajnos, nem tudunk túl sokat adni. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk semmit nyújtani 🙂 Amire mindenképp van lehetőség:

 • Referencia: akármit csinálsz a csapatnak, egyértelműen felhasználhatod referenciának. Ez több, mint természetes. 🙂
 • Hivatalos engedély: amennyiben grafikus vagy, úgy biztos lehetsz benne, hogy a fotósaink engedélyt adnak arra, hogy dolgozz a képeken, igény esetén akár raw formátummal is tudunk szolgálni, hogy még minőségibb munkát végezhess.
 • Segítség a többiektől: mint mondtam, támogatjuk egymást. Ha szeretnél segítséget kapni például cosplaykészítésben, ránk számíthatsz!
 • Ajánlás: bár sokan nem becsülik nagyra az ilyen jellegű munkát, de ha esetleg munkakeresésben szükséged lenne rá, hogy valaki véleményt mondjon az itt végzett munkádról, mi sok szépet és jót mondhatunk rólad! 🙂
 • Valóra vált álmok: mondd el, mit szeretnél elérni a jövőben, és segítünk benne. Azért is igyekszünk törni az utat előre, hogy a jó kapcsolatokon keresztül segíthessünk neked is eljutni a célodig! 🙂
 • Ingyenes belépés rendezvényekre: természetesen ezek azért munkával is járnak az adott rendezvényen. Nem tudlak csak azért bevinni a conra, mert a háttérben jó grafikai munkát végzel, vagy jó cikkeket írsz, ám amennyiben vállalsz valamit a rendezvényhez kötődően, úgy a belépés biztosított! 🙂 Persze, mindez rendezvénytől függő, és kapcsolatban lesz az alapvető munkaköröddel is, de igyekszünk mindig olyan megoldást találni, amivel a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

És mi van a piszkos anyagiakkal?

Nos… jelenleg nincs bevételünk, ezért sem tudunk fizetést kínálni a munkáért. Minden tevékenységünket lelkesedésből vállaljuk, néhány pedig saját zsebünkből igényel anyagi befektetést (például benzinpénz, kiegészítők vásárlása a fotózáshoz, eszközök, javítás, stb.), épp ezért minden jellegű támogatás jól jön a csapatnak! Ha akár csak egy kis pozitív visszajelzéssel tudsz minket támogatni és lelkesíteni, ne fogd vissza magad, hiszen számunkra jelenleg ez a legjobb üzemanyag! 😉

Kik a jelenlegi csapattagok?

A csapattagokról az aloldalakon találhatsz komolyabb információkat, ám itt egy kis felsorolás arról, kik is tartoznak jelenleg közénk:

 (Coming Soon :3 )

Comments are closed.