Tips & Tricks Tuesday: Lásd meg benne a cosplayt!

Egy cosplayer számára minden potenciális cosplaykellék! Minden, egyszerűen minden. Semmit sem dobsz ki, kérdezgeted anyukádat, hogy a tiéd lehet e a teljesen tönkrement partvis nyele. Galaxina még egy üres textiles rudat is elkért egy méteráru üzletből, mert valamihez pont jó lesz. A hétköznapi tárgyak maradékai, az, amit amúgy kidobnál a szemétbe, lehet, hogy pont passzol a következő tervedhez.

Catleen dinamitjaihoz ezeket a tökéletesen passzoló papírhengereket használta

Catleen dinamitjaihoz ezeket a tökéletesen passzoló papírhengereket használta, gyújtósnak meg cipőfűzőt.

Vannak olyan részei a cosplaynek, főleg kiegészítők, amik egyszerű testekből (hasáb, gömb, henger) állnak. Ezek alapjául sokszor olyan otthon is fellelhető darabkák szolgálhatnak, amik pontosan megfelelnek az igényeidnek. Szinte bármi, ami előfordul egy általános lakásban, lehet ilyen tárgy, például akár az alufólia guriga papírhengere is.

 

 

Egyszerűség

Persze, ha nagyon sok időd van, és épp úgy tartja kedved, kifaraghatod az összes kiegészítőt kézzel. Nincs ezzel semmi baj, csak hát minek? Ha ott van egy tökéletesen passzoló darab, amit nem kell kifaragnod, miért vacakolnál feleslegesen? Ezt az időt szánhatod inkább a cosplay bonyolultabb részeire.

Állékonyság

Ha kifaragsz tökéletesen kézzel egy kiegészítőt pl XPS-ből, az homogén ugyan, de a vékonyabb részek könnyen eltörhetnek. Ha viszont egy állékonyabb hétköznapi tárggyal helyettesíted ezeket a részeket, sokkal masszívabb, szilárdabb lesz a végeredmény, van rá esély, hogy a kiegészítő átvészel egy két napos cont, és nem kell folyton visszaragasztgatnod.

Mit ki nem lehet hozni egy lufiból és egy üveg Unicum szilvából!

Mit ki nem lehet hozni egy lufiból és egy üveg Unicum szilvából!

Hora ötlete volt, hogy a légdeszkák aljára műanyagtányért ragasszunk, remekül illik is hozzá

Hora ötlete volt, hogy a légdeszkák aljára műanyagtányért ragasszunk

Horamesés világitó Tardis fejdísze valójában egy lecsupaszított Tesa henger

Hora mesés világitó Tardis fejdísze valójában egy lecsupaszított Tesa henger és egy kólás flakon felhasználásával készült.

Marceline gitárján jól mutatnak ezek a gombostűk

Marceline gitárján jól mutatnak ezek a gombostűk

Gazdaságosság

Köztudott, hogy a cosplay nem egy olcsó mulatság. Rengeteg pénzt költesz festékre, parókára, anyagokra, és mindenre, amit el lehet képzelni. A hétköznapi tárgyak, amik senkinek nem kellenek, ott vannak ingyen, ráadásul újrahasznosítod őket, ahelyett, hogy még több szemetet termelnél, szóval még környezettudatossági szempontból is remek választás.

Összességében

Ne dobj ki olyan hulladékot, ami jó lehet még cosplayhez, nézz körül otthon, mi az, ami hasonlít arra, amilyen formát szeretnél elérni, vagyis szentelj egy kicsit több figyelmet a téged körülvevő hétköznapi kacatokra. Hidd el, egyszer majd nagyon hálás leszel érte magadnak!

Buttercup

You may also like...

Comments are closed.