Az OVS Fest egy ismert cosplayes, Pukcilla szemszögéből

Nemrég került megrendezésre az OVS Fest, és te is tiszteleted tetted, mint cosplayes. Melyik jelmezeddel érkeztél ezúttal, és miért erre esett a választásod?

13537523_634151023421644_2757707862881967413_n

“This is the beginning of a beautiful friendship” Pukcilla és Bejja Forrás: Queens of Game

A választás nem feltétlenül volt egyszerű. Mikor összeállt a végleges csapat, átnéztem a lányok cosplayeit, és nagyon hasonló ízlésünk volt hősök tekintetében. Próbáltam valaki olyat választani, aki látványos, de nagyon fontosnak tartottam azt is, hogy minél több karaktert megmutassunk, így a választásom Syndrára esett végül.

Idén rendezték meg másodjára a rendezvényt, te első alaklommal jártál itt, mint cosplayes, milyennek találtad?

Mindenképp pozitívumként említeném meg, hogy hasonló rendezvényekhez képest itt azért figyeltek egymásra az emberek, gondolok itt például akár arra, hogy senki nem jött nekem (igen, ez sajnos ritka 😀 ). Nagyon tetszett, hogy a játékosoknak tényleg profi technikát adtak, rengetegen kaptak a nézők közül is lehetőséget a játékra, mind League of Legends, mind Overwatch keretein belül, és ezek alatt is igazán minőségi játékot és közvetítést is élvezhettünk. Munka szempontjából mindenképpen jobb volt a helyzet, figyeltek az ellátásunkra, nem pogácsa-víz volt a maximum választék, ami meg is lepett, és egy elég komfortos, nagy öltözőt is kaptunk . Itt azért megemlíteném Németh Beatrixot, akin a jólétünk múlott, tényleg figyelt arra, hogy mindenünk meglegyen – innen is köszönöm neki még egyszer.

Sokan kértek tőled közös fotót, milyennek találtad a nem cosplayesek eseményét, miben különbözött a megszokott conokhoz képest?

Sokaknak még mindig furcsaság maga a cosplay, a jelmezek, és nem feltétlenül tudják még hova tenni ezt az egészet, de hát ezért vagyunk, ez a feladatunk, hogy itthon is népszerű szubkultúra legyen. Ezen kívül itt inkább tényleg két fő irány van, a videósok és a gamer színpad, ez nem a kiállítókról/shopokról szól, lehet éppen ezért volt maga a közönség is nyugodtabb, és nem láttam sehol rohangáló embereket.

13533120_10206798867837089_3765738469238163634_n

Pukcilla és Paplovag

Találkoztál néhány videóssal/gamerrel a rendezvény alatt, ha igen, kikkel?

Igen, a videósok közül Paplovaggal találkoztam, valamint volt még egy videós srác, aki odajött hozzám képet csinálni, de sajnos őt nem ismerem. Velük sem dedikálás alatt találkoztam, hiszen kígyózó sorok álltak mindannyiukhoz, ezért sem sikerült másokat elcsípnem, pedig szerettem volna. Gamerek közül a Team Horizon Reapers csapatával még képet is sikerült csinálnunk, és nem hagyhatom ki a kommentátorokat sem, Pierce-t és Darcigh-ot, valamint Orobertot és Siriust.

Volt valami kiemelkedően érdekes szituáció a szombati napon?

Épp megálltunk fotózkodni, mikor odajött hozzám egy lány a párjával, és a tanácsomat kérte, hogy hogy érdemes belevágni a cosplaybe, milyen anyagokat, beszerzőhelyeket, rendezvényeket ajánlanék neki, valamint, hogy ha ő valahova cosplayben szeretne a jövőben ellátogatni, szükséges-e valamilyen speciális engedély. Nagyon jólesett, hogy érdemesnek talált arra, hogy tőlem informálódjon, ilyen most fordult elő velem először 

Hogy érzed, szívesen mennél egy újabb, hasonló kaliberű rendezvényre?

Határozottan igen. Egyrészt imádom a karaktereimet, és miért másért csinálnánk ezt az egészet, minthogy minél több embernek/helyen meg tudjuk mutatni az alkotásainkat, másrészt ez egy olyan közeg, ahol jól, mondhatni otthon érzem magam.

13662648_1193480070670560_687768521_o

Pukcilla, Bekiie és a Team Horizon Reapers

 

You may also like...

Comments are closed.